Save a life....
Het ontstaan van
Recycleforlife
In de warme zomer van 2018 zag Andries Bijkerk, een gedreven medebestuurslid, een kans voor verandering tijdens een grootschalig audiovisueel project. Te midden van de afvoer van talloze goed werkende audiovisuele apparatuur, voelde hij een vonk van inspiratie. In plaats van deze technologische schatten te laten verdwijnen in anonieme containers, besloot hij tot actie over te gaan.
Andries mobiliseerde zijn netwerk en zette een hartverwarmende actie op touw. Door de verkoop van de gerecyclede apparatuur kon hij de opbrengst gebruiken voor een nobel doel: wederopbouw op Sint Maarten, waar de verwoestende storm Irma talloze levens ontwrichtte en huizen verwoestte. De opbrengst ging naar de aanschaf van bouwmaterialen om de getroffen gemeenschappen weer een thuis te bieden.
In 2022 richten Arjan Dekker, Andries Bijkerk en Freek de Haaij met trots Stichting Recycleforlife op. Deze stichting omarmt de kracht van hergebruik, waarbij audiovisuele apparatuur een tweede kans krijgt. Vanuit de inkomsten realiseert Recycleforlife ook een beter leven voor kansarmen mensen en een beter milieu, vandaar ook de slogan “save a life: shop second hand”.
Ons doel
Onze doelstelling: “de stichting wil financiële middelen verkrijgen door de verkoop van geschonken en afgedankte apparatuur en zet dit in voor projecten met name op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs en voor het bevorderen van ondernemerschap en middelen van bestaan”.
De stichting verkoopt daarmee dus gedoneerde audiovisuele apparatuur (in de breedste zin van het woord) die technisch nog goed werkend is maar financieel afgeschreven. Maar ook defecte apparatuur wordt niet zomaar weg gegooid: dit wordt vaak voor goed werkende onderdelen gebruikt en de rest wordt weer weggegeven aan organisaties waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of met een beperking de apparatuur verder demonteren en het afval scheiden.
Organisaties die hun apparatuur afstaan doen dit met deze wetenschap nu met een “gerust hart”, de apparatuur krijgt een tweede leven, klanten (zowel bedrijven, scholen als particulieren) kunnen voor een interessante prijs apparatuur aanschaffen en de opbrengst wordt gedoneerd aan goede doelen. Kortom: een win-win-win-win situatie!
Stichtingen die
ondersteund
worden:
Victory4All
Deze stichting is actief in Zuid-Afrika en geeft hulp en onderwijs aan kinderen in en uit de sloppenwijken van Jeffrey's Bay en Humansdorp in Zuid-Afrika.
Stichting Victory4All zet zich al 21 jaar in om ruim 700 kinderen van goed onderwijs en liefdevolle zorg te voorzien. In de nasleep van corona en vanwege de inflatie en recessie is de situatie in de sloppenwijken enorm achteruit gegaan waarmee de nood onder de kinderen waar Victory4All naar uitreikt heel schrijnend is geworden. Recycleforlife heeft in 2023 Victory4All op meerdere gebieden ondersteund. Daarnaast is al twee keer audio-visuele apparatuur uit Nederland verscheept naar Victory4All om ingezet te worden in de klaslokalen.
Vanuit de donaties wordt ook “Rainbow Village”, een centrum voor kinderen en jongeren met uiteenlopende beperkingen, ondersteund. Deze kinderen hebben allemaal specialistische zorg, therapie, medische hulpmiddelen en voedzame maaltijden nodig.
Daarnaast kosten de salarissen van de leerkrachten, de aangepaste leermiddelen en schoolspullen ook jaarlijks weer veel geld. De ondersteuning van Recycleforlife maakt het onder andere mogelijk dat Victory4All liefdevolle leerkrachten, gezonde maaltijden, specialistische hulpmiddelen en goede schoolspullen kan blijven inzetten.
Christian Refugee Relief
Stichting CRR heeft als doelstelling om vluchtelingen, waar ook ter wereld, een helpende hand te bieden.
.
Sinds 2015 wordt heel praktisch hulp geboden in vluchtelingenkampen, maar ook daarbuiten. Niet alleen langs de kust van de Middellandse Zee maar ook in ander gebieden in Europa waar mensen op de vlucht zijn voor o.a. oorlogsgeweld.
Met de donaties van Recycleforlife worden voor de vluchtelingen, eten, ondergoed maar ook persoonlijke hygiëne middelen aangeschaft. In Oekraïne is een actie ondersteund om generatoren aan te schaffen zodat inwoners van Kiev bij uitval van stroom na aanvallen van Rusland toch nog stroom in huis hebben.
Om dit prachtige werk dichtbij te brengen zijn door Recycleforlife presentatiemiddelen geschonken (verrijdbare touchscreens) maar ook 10 professionele VR-brillen gedoneerd. In de vluchtelingenkampen en in Oekraïne zijn hiervoor aangrijpende beelden gemaakt.
Wat maakt Recycleforlife zo bijzonder?
Duurzaamheid met een doel: door gebruikte apparatuur een tweede leven te geven, verminderen we afval en streven we naar een duurzamere toekomst.
Red een leven met tweede kansen: de opbrengst uit de verkoop van deze gerecyclede apparatuur wordt niet alleen ingezet voor hergebruik, maar ook voor het financieren van levensreddende goede doelen.
Verbondenheid en compassie: de missie reikt verder dan technologie: we streven naar een wereld waarin mens en milieu in harmonie leven, gedreven door compassie en betrokkenheid bij het welzijn van anderen.
Helpende hand
Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe leveranciers en vrijwilligers. Wil jij ook je steentje bijdragen als leverancier of vrijwilliger? Klik dan op onderstaande button: